A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Esterházy Jánosra emlékezünk Tatán
Külhoni civil szervezetek - 2015. február 23., hétfő 13:22

A Tatai Kapucinus Plébánia és a Pázmaneum Társulás tisztelettel meghív minden kedves Érdeklődőt a 2015. március 11-én, szerdán, 17.30-kor kezdődő emlékünnepségre, amelyen Esterházy János felvidéki mártír politikus életműve előtt tisztelgünk.

A megemlékezés Tatán, a Szőgyéni utcában, a Kitelepítettek Emléktáblájánál koszorúzással veszi kezdetét, majd a Kapucinus templomban szentmisével fejeződik be.

Program:
17:30 Ünnepi beszéd az emléktáblánál, koszorúzás
Himnusz, Boldogasszony Anyánk
18:00 Ünnepi szentmise a Kapucinus templomban
18.45 Esterházy János gondolatai Dr. Karaffa Jánosnak, a Pázmaneum védnök-elnökének előadásában

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA