A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Többen és többet tenni a magyar közösségért – Kelemen Hunor szövetségi elnök a Fehér megyei jelöltek bemutatkozásán
MÁÉRT - 2016. május 2., hétfő 10:16

„Az RMDSZ feladata 2016-ban az, hogy megvédje a magyar közösséget, megteremtse a biztonságát. Az RMDSZ az egyetlen erős és felelős politikai szervezet, amely eddig is a magyarlakta települések fejlesztéséért dolgozott, építette a közösséget. Ma is ez a feladatunk. Többen és többet akarunk tenni, jobb munkát akarunk végezni az önkormányzatokban” - hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök április 30-án, szombaton este Torockószentgyörgyön. A Szent György Napok alkalmából szervezett eseményen bemutatkoztak az RMDSZ Fehér Megyei polgármester- és tanácsos jelöltjei. Az érdekvédelmi szervezetnek 16 településen összesen 224 jelöltje indul június 5-én az önkormányzati választásokon. Négy Fehér megyei városban és községben polgármesterjelöltet is állítottak: Torockón, Székelykocsárdon, Felvincen valamint Nagyenyeden, ahol Lőrincz Helga megyei elnök indul. A Fehér megyei tanácsosjelöltek listáját Ladányi Árpád volt megyei elnök vezeti. 
„2016-ban az RMDSZ jelöltjei szolgálatra jelentkeznek: szolgálni akarják az erdélyi magyar embereket, azokat a helyi közösségeket, akik megbíznak a mi jelöltjeinkben. Itt Torockón egy olyan jelöltünk van, aki már több mandátumon keresztül bebizonyította, jó gazda. Szőcs Ferenc mögött most is egy olyan csapat áll, akikkel közösen tudják, hogy itt Torockón és Torockószentgyörgyön mit akar a közösség, mire van szükségük ahhoz, hogy jólétben és biztonságban éljenek. Itt büszke és szorgalmas emberek élnek, akik tudnak jövőt építeni. Ha valaki végigmegy a két településen, biztosan látja azokat a változásokat, amelyek az elmúlt évek munkájának az eredményei. Ez azért volt lehetséges, mert a mi csapatunk mögött ott állt a magyar közösség elsöprő többsége” – hangsúlyozta felszólalásában az RMDSZ elnöke, majd hozzátette, bízik abban, hogy Fehér megyében mindenhol, ahol jelöltjei vannak a Szövetségnek, be tudják bizonyítani, hogy csak ők azok, akik a magyar érdek, a magyar közösség érdekében dolgoznak.
Lőrincz Helga, a Szövetség Fehér megyei szervezetének elnöke elmondta: „tudjuk, hogy nem egyszerű feladatra vállalkozunk. Fehér megyében az elkövetkező években az oktatás lesz a prioritásunk, az épített örökség védelme, a vidékfejlesztés és a faluturizmus itt Torockón nagyon sikeresen működik, nekünk pedig tudatosítanunk kell mindenkiben, hogy ez a követendő példa.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA