A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Polgári Párt
A Magyar Polgári Párt felhívása a népszavazás kapcsán
MÁÉRT - 2016. szeptember 21., szerda 18:14

Társadalmi erőszakra készül az Európai Unió, amelyet elutasítunk!
 
Az erdélyi magyar közösség a román állam keretein belül a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része. Nincsenek határon inneni és túli magyar ügyek, csak közös magyar ügyek vannak, amelyekben minden magyar felelős minden magyarért. Az október 2- i népszavazás olyan ügy, amelynek a magyar állam, a magyarországi társadalom és a kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei. Az Európát sújtó válság kihatással van az egész magyar nemzetre. A székelyek mindig védték Magyarország és ezáltal Európa határait. Most is ezt fogjuk tenni! 
Felhívással fordulunk minden székelyföldi és erdélyi magyarhoz, hogy éljen szavazati jogával és adjunk egységes, határozott választ azoknak, akik megkérdőjelezik egy nemzet saját döntéseihez való jogát. Ne feledjük, ezúttal a szabad véleménynyilvánítás a nemzet egységének szimbóluma is. Fontos, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt a nemzet egységének és biztonságának védelméről. Védjük meg kultúránkat, családjainkat és hagyományainkat!
Üzenjünk Erdélyből, hogy Brüsszel is megértse - kiállunk Magyarország mellett - NEM kérünk az erőszakból! 
 
Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke
 
Salamon Zoltán, a Magyar Polgári Párt Hargita megyei elnöke
 
Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke
 
Berki Ferenc, a Magyar Polgári Párt Maros megyei elnöke
 
Keiser Róbert, a Magyar Polgári Párt Kolozs megyei elnöke
 
Papp Lajos, a Magyar Polgári Párt Szilágy megyei elnöke
 
Hegedüs Pál, a Magyar Polgári Párt Szatmár megyei elnöke
 
Lemák Rudolf, a Magyar Polgári Párt Máramaros megyei elnöke
 
Helmeczi Tibor, a Magyar Polgári Párt Bihar megyei elnöke

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA