A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Május 3-ig lehet szavazni: legyen Kallós Zoltán az Europa Nostra közönségdíjasa!
MÁÉRT - 2017. április 25., kedd 20:10

Még egy hétig szavazhatunk Kallós Zoltánra, hogy ő kapja az Europa Nostra Különdíját. A válaszúti néprajzkutató egyedüli magyarként szerepel az idei Europa Nostra díjazottjai között. Május 15-én, a hivatalos finnországi díjátadón a közönség szavazatai alapján különdíjast is hirdetnek.
Az Európai Bizottság és az Europa Nostra április 5-én hozta nyilvánosságra az idei díjazottak névsorát. A kulturális örökségvédelem terén végzett kutatásaik, figyelemfelkeltő és értékmentő munkájuk, tudatosító és oktatói tevékenységük elismeréseként 18 országból összesen 29 díjazottat tüntettek ki. Kallós Zoltán 2017-ben egyedüli magyarként nyerte el ezt a rangos elismerést, az erdélyi néprajzkutatót Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő jelölte a díjra.
A díjazottak névsorának közzétételével párhuzamosan elindult egy online szavazás is, ahol a közönség is kifejezheti véleményét. „Kallós Zoltán számos díjat kapott már, és most az Európai Unió is kitüntette mindazért az értékmentő munkáért, amelyet hosszú évek óta önzetlenül folytat. Előttünk van most az a lehetőség is, hogy az európai közönség előtt felmutassuk: Zoli bácsi munkájára a magyar nemzet egésze elismeréssel és büszkeséggel tekint. Mindehhez csupán annyi szükséges, hogy az Europa Nostra internetes szavazásán minél többen válasszuk őt közönségdíjasnak” – bátorítja Sógor Csaba a közönségszavazáson való részvételre a magyar embereket.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA