A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A horvátországi magyar parlamenti képviselő folyamatosan dolgozik
MÁÉRT - 2017. augusztus 3., csütörtök 11:54

Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője a szábor nyári szünete idején is folyamatosan dolgozik. Az elmúlt hetekben is több, magyarságunk számára fontos ügyben tárgyalt.

Parlamenti képviselőnknek megválasztása óta sikerült korrekt együttműködést kialakítania az új horvát kormány tagjaival. Eddigi munkájának egyértelmű és látható eredményei vannak, a magyarságunk számára számos fontos ügyben sikerült előrelépni, folyamatosan számolhatunk be újabb nagy értékű építkezésekről, beruházásokról. Jankovics Róbert a nyarat sem pihenéssel tölti, az elmúlt napokban Blaženka Divjak oktatási és Martina Dalić gazdaságért felelős miniszter asszonyokkal tárgyalt, és találkozott Krešimir Partllal, a kulturális minisztérium államtitkárával is. A megbeszélésekről nyilatkozva elégedettségének adott hangot. - Ígéretemhez híven mindent megteszek, hogy mielőbb elkezdődjön az eszéki diákotthon építése, erről tárgyaltunk Blaženka Divjak miniszter asszonnyal, akivel még a kisebbségi oktatásért felelős főosztály létrehozásáról és működéséről is beszéltünk. Miniszter asszonyt nemrég nevezték ki, így rendkívül fontos volt, hogy rögzítsük a teendőket. Martina Dalić miniszter asszonnyal a HMDK gazdasági programját ismertettem, valamint a Drávaszöget és az itt élőket különösen érzékenyen érintő Agrokor-ügyről tárgyaltunk, külön hangsúlyt fektetve a Bellye Rt.-re. Krešimir Partl úrral, a zágrábi kulturális minisztérium államtitkárával is több dolgot sikerült megbeszélnünk templomaink következő évre szóló felújításának a tárgyában, valamint annak érdekében, hogy a tárca jövőre nagyobb összeggel támogassa a horvátországi magyarság kulturális autonómiáját. Az elmúlt hónapok eredményei után biztos vagyok benne, hogy a jövő esztendő még jobb lesz - mondta Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA