A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A FUEN elnöke Zágrábban
MÁÉRT - 2017. december 7., csütörtök 10:52

Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke hétfőn Zágrábban találkozott a horvátországi nemzeti kisebbségek parlamenti képviselőivel és Aleksandar Tolnauerrel, a zágrábi Kisebbségi Tanács elnökével. A találkozót Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője szervezte meg.
 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöksége szeptemberben fogadta a FUEN elnökét Eszéken. A találkozón Vincze Loránt a HMDK támogatását kérte a kisebbségek számára uniós jogalkotást kérő Minority Safepack aláírásgyűjtési kampányában, amellyel azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió kiszélesítse a hagyományos kisebbségek jogait. A cél egymillió támogató aláírás az unió legalább hét tagállamából, így Horvátországból is. Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője a szeptemberi találkozón javasolta, hogy a Minority SafePack polgári kezdeményezésre megállapított horvátországi limit, a 13 500 aláírás teljesítéséhez fontos lenne a többi horvátországi nemzeti kisebbséget is megnyerni. Ezért egy olyan találkozót szervezett, amelyen a kisebbségi parlamenti képviselőket és Aleksandar Tolnauert, a zágrábi Kisebbségi Tanács elnökét a FUEN első embere tájékoztathatta a folyamatban lévő aláírásgyűjtési akció részleteiről

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA