A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EU-képviselő
Előrelépés az EU–örmény együttműködésben
MÁÉRT - 2018. május 16., szerda 16:10

A mai napon az Európai Parlament Külügyi Bizottsága (AFET) megszavazta az Európai Unió és az Örmény Köztársaság közötti átfogó és megerősített partnerségi megállapodásról szóló jelentést, valamint az erről szóló egyetértést tartalmazó állásfoglalást. Tőkés László erdélyi fideszes képviselő, néppárti jelentéstévő üdvözölte a jelentés egyöntetű támogatását, és reményét fejezte ki aziránt, hogy a megállapodás jelentős előrelépést jelent a kétoldalú kapcsolatok terén, és nagymértékben hozzájárul a politikai és gazdasági együttműködés elmélyítéséhez.

Az elmúlt hetekben a dél-kaukázusi országban lezajlott drámai fejlemények nyomán az Európai Parlament elégtétellel fogadta a dél-kaukázusi országban végbemenő békés és alkotmányos hatalomátvételt. „Nagy öröm számunkra, hogy a Brüsszel és Jereván közötti partnerségi tárgyalások folyamatával párhuzamosan történő örményországi események nem hiúsították meg a megállapodás kétoldalú elfogadását, és ennek köszönhetően a mai bizottsági szavazásra is sor kerülhetett. Üdvözöljük az örmény népnek a demokrácia és a jogállamiság melletti elkötelezettségét, egyben pedig gratulálunk Nikol Pasinján miniszterelnöknek, akit a népakarat jóvoltából állított az ország kormánya élére a parlament” – hangsúlyozta a jelentéstévő.
A jelentés parlamenti végszavazására a júliusi plenárison kerül sor.

 
(A fotón: Nikol Pasinján örmény miniszterelnök) 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA