A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Európa a Polgárokért találkozó Sükösdön
MÁÉRT - 2018. augusztus 9., csütörtök 10:11

Július utolsó hétvégéjén háromnapos, az Európai Uniót (EU) népszerűsítő rendezvényt tartottak a magyarországi Sükösdön. Az eseményre meghívást kapott a Hegyalja Ifjúsági Egyesület is.
A Hegyalja Ifjúsági Egyesület rendszeresen részt vesz különböző EU-s programokban, aminek köszönhetően már számos rendezvényre eljutottak aktivistái. Legutóbb a Bács-Kiskun megyei Sükösdre látogattak el az Európa a Polgárokért program keretében. Az egész hétvégés programon különböző olyan előadások hangzottak el, melyek az uniót hivatottak bemutatni annak jó és rossz oldalával együtt. A rendezvényen az egyesület elnöke, Hordósi Dániel is beszélt.
- Európai uniós szakemberként fontosnak tartom az ehhez hasonló rendezvényeket, mivel közelebb hozza a szervezetet az átlagemberekhez, hiszen sokunknak az EU és Brüsszel csak egy absztrakt fogalom, és nem a valóság - mondta Hordósi Dániel, hozzátéve, reméli, hogy nemsokára sikerül egy hasonló jellegű rendezvényt itthon is tető alá hozni.
A Hegyalja Ifjúsági Egyesület az EGTS Panonija egyesülettel együttműködve vett részt a programon.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA