A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Kiosztották a lisztadományt az iskolák között
MÁÉRT - 2018. november 8., csütörtök 10:30

A HMDK Gazdaköre magyar tanintézményeink és nagycsaládosok között osztotta ki a Magyarok kenyere program keretében gyűjtött lisztadományt.
 
 
A Magyarok kenyere program 2011-ben indult, s az évek során egy nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá terebélyesedett. A program keretében a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek össze a segítőkész adományozóktól, majd az így felajánlott gabona egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.
A programban évek óta részt vesz a HMDK Gazdaköre is. Akciójának köszönhetően minden évben szép mennyiségű búzát és lisztet gyűjt össze a horvátországi magyar gazdáktól. Idén összesen 41 drávaszögi és szlavóniai termelő járult hozzá a programhoz adományával, nem csak Gazdakör-tagok.
- Az előző évekhez képest rekordmennyiségű búza gyűlt össze idén, melyből összesen másfél tonna lisztet őröltettünk. A lisztet magyar tanintézményeinkben, illetve a három- és többgyermekes nagycsaládok között osztottuk szét, mindenki nagyon hálás volt az adományért – nyilatkozta lapunknak Szabó Attila, a HMDK Gazdakör elnöke. Azt is megtudtuk tőle, idén gazdaszervezetünk lesz a Magyarok kenyere program záró rendezvényének a házigazdája, az eseményre november 23-án kerül sor, és jelen lesz többek között Herczegh Anita, a program fővédnöke, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, illetve Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vezetője is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA