A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EU-képviselő
Keresztények a Szentföldön
MÁÉRT - 2018. november 22., csütörtök 19:48

November 21-én közel-keleti keresztények küldöttsége tett látogatást Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Bastian Belder holland református és Marek Jurek lengyel katolikus képviselők szervezésében konferencián vettek részt, melynek címe: A keresztény jelenlét megőrzésének fontossága a Szentföldön.
A küldöttség vezetője, Nashat Filmon, a Palesztinai Bibliatársaság igazgatója a délután folyamán Tőkés László református püspökkel, európai képviselővel találkozott. A vendég drámai színekben ecsetelte a palesztinai őshonos keresztények lesújtó helyzetét, akiknek lélekszáma száz év alatt az egykori 30%-os részarányról néhány tízezerre apadt. Ennek nyomán ma már puszta létük és megmaradásuk forog kockán.  Küldötteik a túlélés érdekében európai hittestvéreik segítségéért folyamodtak.
Erdélyi képviselőnk azon erőfeszítéseikről számolt be, melyeket a veszélyeztetett közel-keleti – iraki és szíriai – keresztények védelmében fejtenek ki. Ugyanakkor örömmel újságolta, hogy Magyarország kormánya önálló államtitkárságot hozott létre az üldözött keresztények  megsegítése és támogatása céljából. Felajánlotta, hogy kapcsolatot teremt köztük és az illetékes magyar kormányzati szerv között.
A vendégek és a vendéglátók egyetértettek abban, hogy Krisztus Urunk szülőföldjén nem szabad hagyni, hogy kihaljon az Ő népe.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA