A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Puskás Ferenc Hercegszőlősön is győzelmet aratott
MÁÉRT - 2018. december 13., csütörtök 11:35

Az Aranycsapat Emlékév alkalmából december 7-én, pénteken a Puskás Ferencről szóló film levetítésére került sor a HMDK hercegszőlősi egyesületének szervezésében.
Magyarország sportért felelős államtitkársága 2017. április 1-jén, Puskás Ferenc születésének a kilencvenedik évfordulóján meghirdette az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart. Azóta országszerte, a határon túli magyarlakta településeken, továbbá a magyar közösségekben világszerte ünnepségek, kiállítások, filmvetítések, előadások és sportesemények emlékeztetnek minket a világraszóló győzelmekre és a sikerek kulturális, társadalmi hatására. A rendezvénysorozatba a HMDK hercegszőlősi alapszervezete is bekapcsolódott, egy Puskás Ferencről szóló filmet vetítettek le a helyi kultúrotthonban.
- Fontosnak tartom az aranycsapat szellemi örökségének ápolását, hiszen ez egy olyan momentum volt nemzetünk közelmúltjában, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. Örülök, hogy ennyien eljöttek és kíváncsiak voltak Puskás „Öcsire” - mondta Kettős Lívia, a HMDK hercegszőlősi alapszervezetének elnöke, aki hozzátette, hogy a közeljövőben több hasonló rendezvényt terveznek Hercegszőlősön.
A rendezvényen részt vett Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, valamint Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is. Az eseményt a HMDK támogatta.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA