A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Megkezdődhet a kultúrotthon felújítása Brekinskában
MÁÉRT - 2019. január 10., csütörtök 09:21

December 24-én Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke aláírta a brekinskai kultúrotthon felújításáról szóló szerződést a kivitelező cég képviselőivel. A munkálatok várhatóan már januárban megkezdődnek.
 
Tavaly nyáron döntött a horvát mezőgazdasági minisztérium a brekinskai kultúrotthon felújításáról. A helyi magyarság rendezvényeinek otthont adó épület rendkívül rossz állapotban van, ezért a felújítás már régóta esedékes. Az áldatlan állapotnak azonban hamarosan vége lesz, hiszen Lipik város vezetőségének a jelenlétében december 24-én aláírták a munkálatokról szóló szerződést, melynek értelmében a kivitelezőnek 10 hónap alatt kell végeznie a felújítással.
- Egy régi álmunk válik végre valóra – mondta Szigeti István, a Lipiki Magyarok Közösségének elnöke a szerződés aláírását követően. – Lipik városa nélkül a pályázat nem születhetett volna meg, és csak megköszönni tudom a mezőgazdasági minisztériumnak, hogy fontosnak tartotta kis magyar közösségünk érdekében az épület korszerűsítését. Köszönjük parlamenti képviselőnknek, Jankovics Róbertnek, aki felkarolt és mindenben támogat bennünket. Ennek a projektnek a sikerében is oroszlánrésze volt. Nagyon örülünk, hogy egy olyan szervezethez tartozunk, mint a HMDK, amelynek minden magyar, minden magyar közösség egyformán fontos – fejtette ki Szigeti István.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA