A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A fiatalok viszik tovább kultúránkat mottóval rendezte meg a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége a magyar általános iskolákkal közös, magyar kultúra n
MÁÉRT - 2019. január 28., hétfő 09:26

A pélmonostori HMDK-egyesület és a Magyar Katolikus Nőegylet szervezésében irodalmi délutánra került sor a magyar kultúra napja alkalmából.
A pélmonostori HMDK-alapszervezet és a Magyar Katolikus Nőegylet idén újabb tevékenységi formákat is bevezetett, ezek egyike az irodalmi-történelmi teadélután. A tervek szerint a találkozók alkalmával a magyar irodalom gyöngyszemeivel ismerkednek, azaz elevenítik fel a velük kapcsolatos tudásukat. Kovacsevity Anna magyar szakos tanár, a program szervezője és lebonyolítója elmondta, hogy az elsőt a Himnusz „születésnapja” tiszteletére rendezték meg, sokan összejöttek és örülnek az új projektnek. A reformkorról és annak előzményeiről Kovacevic Andrea történelem szakos tanár beszélt az egybegyűlteknek.
Az elkövetkező hetekben az ÚMKÚ mellékleteként „házi olvasmányt” is kapnak a pélmonostoriak, a szöveget pedig a következő találkozó alakalmával fogják elemezni. A projektvezető a fiatalabb kollégákra is számít, akik különböző, az adott témához kapcsolódó történelmi, földrajzi, drámapedagógiai stb. előadásaikkal gazdagítanák a programot.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA