A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Politikai pártok képviselői az RMDSZ kongresszusán
MÁÉRT - 2019. február 20., szerda 09:29

Politikai pártok vezetői Romániából, Magyarországról és a Kárpát-medencéből, nemzetközi partnerek és az erdélyi magyar intézmények képviselői köszöntik az RMDSZ kongresszusát február 22-én, pénteken.

A Szövetség legfontosabb döntéshozó fórumára eddig a következő romániai és magyarországi pártok képviselői jelezték részvételüket:
A kongresszuson a Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is részt vesznek: Călin Popescu-Tăriceanu, a román szenátus és az ALDE elnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Dan Barna, az USR elnöke, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Raluca Turcan, a PNL első alelnöke, Mezei János, az MPP elnöke, Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, Emil Boc, Kolozsvár polgármestere. A kongresszuson a Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is részt vesznek:
Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke,
Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke,
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke,
Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke,
Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA