A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Tovább szépül a Népkör székháza
MÁÉRT - 2019. március 14., csütörtök 10:44

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület székházát két évvel ezelőtt újították fel. A főépület akkor új tetőt, szigetelést és külső vakolatot kapott. Nemrég parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert támogatásának köszönhetően a melléképület felújítása is megtörtént.
Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület 1946-ban alakult meg. Első székhelyük a belvárosban volt, majd az 1950-es években átöltöztek az egykori rétfalusi magyar iskola épületébe, ahol azóta is működnek. Az öreg épület folyamatos karbantartásra és felújításra szorul. Legutóbb 2017 nyarán újult meg, Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatásának köszönhetően új tetőszerkezetet, valamint új külső vakolatot és szigetelést kapott. Képviselőnk jóvoltából nemrég a melléképület felújítása is megkezdődhetett. Először a főépület mögött álló konyha mennyezetének a felújítására került sor, amit szigeteltek, valamint a beázó tetőt is megjavították. Ezzel egy időben a pince födémjét is megerősítették. - A konyha felújítsa már nem tűrt halasztást, a beázó mennyezet sok bosszúságot okozott. Mivel idáig nem volt megfelelő szigetelés a plafonon, ezért télen nem is tudtuk használni. A munkálatok jelentős része nem tartott sokáig, már csak az utolsó simítások vannak hátra, valamint egy szellőzőnyílás kialakítása. Nagyon hálásak vagyunk parlamenti képviselőnknek a segítségért, aki mindenben támogat minket - mondta Magdika Dániel, a Népkör elnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA