A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Újabb fejlesztések Kórógyon
MÁÉRT - 2019. április 4., csütörtök 10:08

Épül a labdarúgó-egyesület külső mosdója, és tovább szépül a faluközpont is. Látványos változás lesz, hogy új, méltóbb helyre kerül a honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű.
Az elmúlt két évben számos projekt indult és valósult is meg, melyek célja, hogy a magyar érdekeltségű szervezetek méltó körülmények között végezhessék közösségi tevékenységüket. Kórógyon sor került a kultúrotthon épületének tatarozására, ezenkívül régóta tervben van a Győzelem Labdarúgó-egyesület feltételeinek a javítása is, egyelőre egy külső mosdóra volna szükség.
Új mosdók, új nyílászárók
Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, a HMDK elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, néhány héttel ezelőtt tárgyalt Tordinci járás vezetőivel a Kórógyra vonatkozó projektek ügyében. - A kultúrotthon belső tereinek a teljes körű tatarozására várjuk az ajánlatokat, és örülünk, hogy idén végre elkezdődhet a kórógyi Győzelem labdarúgó-egyesület infrastruktúrájának a fejlesztése is. A külső mosdó építése és a meglévő objektum nyílászáróinak cseréje közös projektünk a Tordinci járással és a labdarúgó-egyesülettel, amire büszkék vagyunk – mondta Jankovics Róbert.

Cerin József, a futballklub elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hálásak Jankovics Róbertnek és a HMDK-nak a támogatásért, ami sokat jelent az egyesületnek, hozzájárul a csapat fejlődéséhez is.
- Jobban kezdtük az idei évet, az utolsó három meccset megnyertük, és várhatóan új játékosokkal bővül a csapat, fejlődik az egyesület – tudtuk meg Cerin Józseftől.
Azt is elmondta, már elkezdődött az új mosdó építése, szeretnének mihamarabb végezni a munkálatokkal, hogy májusban már használhassák a járási napok keretében tartandó programok alatt. A Hagyományőrző Egyesület néptáncfesztiváljára is a focipályán kerül majd sor június elején.
A faluközpont is megszépül
Kórógyon az idei tervek között szerepel a faluközpont további szépítése, ennek legfontosabb része a horvát honvédő háború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű áthelyezése egy, a mostaninál méltóbb helyre.
Dezső Istvántól, a járás elöljáró-helyettesétől megtudtuk, a kultúrotthonnal szemben, a ledőlt községháza épülete helyén áll majd az emlékmű, ahol egy parkot alakítanak ki. Itt méltóbb módon tarthatják majd a megemlékezéseiket, és a park a faluképet is javítani fogja.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA