A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A vinkovcei magyaroké volt az egészségvásár legszebb standja
MÁÉRT - 2019. április 18., csütörtök 10:14

Huszonharmadik alkalommal tartottak a hétvégén egészségvásárt Vinkovciban a város, valamint Vukovár-Szerém megye és az Egészséges Városok Horvátországi Hálózata szervezésében, a zágrábi Egészségügyi Minisztérium támogatásával. A rendezvényen idén is ott voltak a Vinkovcei Magyarok Egyesületénak tagjai.
 
 
Az idei vásáron összesen mintegy 120 kiállító vett részt; a szervezők nagy hangsúlyt fektettek az oktató jellegre is, így számos előadásra, szemináriumra és műhelyfoglalkozásra került sor a rendezvény keretében.
Az egészségvásár célja, hogy összekösse azokat a személyeket, szervezeteket, vállalkozókat, akik számára fontos, hogy tegyenek saját és közösségük életminőségének a javításáért, megoszthassák egymással tudásukat, tapasztalataikat, ötleteiket.
Az eseményen részt vett De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul és Nádudvari-Wagner Ekaterina, Vinkovci város magyar kisebbségi képviselője, valamint a Vinkovcei Magyarok Egyesületének tagjai is, akik asztaluknál fogadták az érdeklődőket. Az egyesület negyedik éve vesz részt az eseményen, standjuk most is népszerűnek bizonyult. Ács Maricától, az egyesület tagjától megtudtuk, munkájuk ezúttal a szervezők elismerésében is részesült, standjukat választották a legszebbnek az egyesületek kategóriájában, ráadásul a média érdeklődését is felkeltették, a horvát köztévé rajtuk keresztül mutatta be a vásárt a Dobro jutro Hrvatska (Jó reggelt, Horvátország) című adásában, ami újabb bizonyítéka a Vinkovcei Magyarok Egyesülete Vinkovci város életében betöltött szerepének.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA