A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Szeretet van a levegőben
MÁÉRT - 2019. április 29., hétfő 09:34

A fenti címmel nyílt kiállítás a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete szervezésében a múlt héten, ahol a szervezet művészeti szekciója mutatkozott be.
 
A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének tagjai között több kreatív ember is van: van, aki verseket ír, van, aki zenél, és van, aki fest. A fiumei egyesület székhelyén évek óta festőkör is működik, tagjai rendszeresen állítják ki munkáikat.
A legutóbbi megnyitóra múlt kedden, április 16-án került sor. Viola Éva, a rijekai székhellyel működő egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tutek-Hajnal Fanni következett, aki zenés előadással kedveskedett a vendégeknek, gyermekei, Lami és Noám is közreműködtek: gitárkísérettel énekeltek és szavaltak.
A zenés műsor után a festőkör vezetője, Medanić Erika vázolta a festmények körüli munkák folyamatát, a kiválasztásuk mögött meghúzódó tematikát, és köszönetét fejezte ki a fiumei magyar közösségnek, amely teret biztosít a kreatív tevékenységnek. Szót kapott Vuković Biserka is, a festőkör aktív tagja, aki saját versét szavalta el, ezzel zárva a hivatalos megnyitót. A szervezők abban bíznak, hogy művészeti csoportjuk munkáit egyre szélesebb közönség ismerheti meg.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA