A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Folytatják a határon átnyúló együttműködéseket
MÁÉRT - 2019. április 29., hétfő 09:37

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának új, Béda-Karapancsa Tájegységi Irodájának a megnyitóján Kölkeden (Magyarország) Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese is részt vett.
Elkészült a Nemzeti Park őrszolgálatának új Béda-Karapancsa Tájegységi Irodája Kölkeden. Korszerűsödött az eszközállomány is, mely elsősorban a terepi munkavégzéshez nyújt segítséget. Az uniós vissza nem térítendő támogatás összege 203 millió forint volt. A projekt célja az őrszolgálati jelenlét erősítése, a hatósági ellenőrzések eredményességének javítása, valamint a monitoring tevékenységek fejlesztése. A létesítmény ünnepélyes megnyitóján a magyarországi illetékeseken és vendégeken kívül a Darázsi járás képviseletében Sipos Sándor elöljáró-helyettes is részt vett, aki lapunknak nyilatkozva elmondta, néhány éve létesült kapcsolat a Darázsi járás és Kölked önkormányzata között, továbbá hogy fontosnak tartja a határon átnyúló együttműködéseket. Elismerését fejezte ki a projekttel kapcsolatban, kiskőszegiként minden, a Duna védelmét szolgáló fejlesztést üdvözöl.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA