A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok
MÁÉRT - 2019. május 23., csütörtök 09:17

Flashmobbal buzdították társaikat háromszéki fiatalok arra, hogy május 26-án mindenképp adják le szavazatukat az EP-választásokon.
A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) szervezésében több mint 150 fiatal mutatott példát Sepsiszentgyörgy központjában, szerdán. A többek között EU-s zászlókkal megjelenők egy urnához járultak, ahol szimbolikusan szavaztak, felhívva a figyelmet választások fontosságára és arra, hogy milyen egyszerű folyamatról van szó.
Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kihangsúlyozta: „nagy a tét, ezért minél több fiatalnak is ott kell lennie a választásokon. Azt látom, hogy megértették ennek a fontosságát, hiszen egyre többen jelzik: el fognak menni szavazni május 26-án”.
„Vasárnap sorsdöntő választásra kerül sor, hiszen már most borítékolható, hogy egy magyargyűlölő társaság ott lesz az Európai Parlamentben. Ott lesz Rareş Bogdan, Dacian Cioloş, Traian Băsescu és Mihai Tudose is. A kérdés, hogy lesz-e 2-3 erdélyi magyar képviselő, aki az erdélyi magyarok érdekeit képviseli, vagy nem jutnak be. Mindenkinek, aki az erdélyi magyar érdeket, a kárpát-medencei magyar jövőt támogatja, részt kell vennie a vasárnapi választáson” – fogalmazott Grüman Róbert, a RMDSZ Háromszéki Területi ügyvezető elnöke.
Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke rámutatott: fontos a háromszéki és székelyföldi fiataloknak irányt mutatni. „Ma a flashmobon keresztül üzentünk a fiataloknak, hogy május 26-án éljenek demokratikus jogukkal és menjenek el szavazni” – fogalmazott.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA