A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Multikulturális fesztivál Pulán
MÁÉRT - 2019. május 24., péntek 09:24

A hatodik multikulturális fesztiválra került sor Pulán május 2-án és 3-án, az Európa-nap alkalmából. A gazdag programban tizenkét kisebbségi közösség, kultúregyesület – köztük az Isztria megyei HMDK-szervezet is – vett részt, amelyek működési területükből és hagyományaikból adtak ízelítőt.
 
Az idén a sorrendben 6. multikulturális fesztiválra került sor Pólán május 2- án és 3-án, az Európa-nap alkalmából. A gazdag programban tizenkét kisebbségi közösség, kultúregyesület – köztük az Isztria megyei HMDK-szervezet is – vett részt.  Az eseményt Pula polgármestere, Boris Miletić és Isztria megye zsupánja, Valter Flego nyitotta meg.
A megye zsupánja beszédében kifejtette, hogy jelenleg egy olyan időszakban élünk, amelyben kifejezésre jutott az intolerancia, az emberi jogok megsértése, a vallási türelmetlenség, a gazdasági különbségek. Ezért mindent meg kell tennünk a tolerancia, a megértés és a kölcsönös tisztelet megerősítéséért – mondta a zsupán. Valter Flego másnap a megyeházán fogadta a kisebbségek képviselőit, ahol ezúttal is megköszönte az eseményen való részvételüket. Az Isztriai HMDK-alapszervezet nevében az elismerést Kuncsér Róbert elnökhelyettes vette át.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA