A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Bellyei járás kisebbségi önkormányzata is megkezdte működését
MÁÉRT - 2019. június 17., hétfő 13:35

Múlt héten tartotta alakuló ülését a Bellyei járás magyar kisebbségi önkormányzata. A 10 fős testület teljes egészében a HMDK tagjaiból áll.
 
A május 5-én megtartott kisebbségi önkormányzati választásokon a Bellyei járásban a HMDK jelöltjei elsöprő sikert értek el, megszerezve mind a 10 képviselői mandátumot. Az alakuló ülésre június 11-én került sor, melyen megválasztották a szervezet elnökét és alelnökét. Az elnök Cickai Csaba lesz továbbra is, míg az alelnöknek Déra Kornéliát választották.
 
Sorra alakulnak a HMDK-s kisebbségi önkormányzatok
 
Az elmúlt napokban megalakult a Darázsi járás kisebbségi önkormányzata is, itt nem történt változás, a testületet továbbra is Sipos Krisztina vezeti, helyettese pedig Farkas Ibolya marad.
A Lacházi járásban is megalakult kedden a magyar kisebbségi önkormányzat. Az előző ciklusban itt csak képviselőt választhatott a magyarság. A tanács elnöke Csiszár Norbert lett, az alelnök pedig Molnár Róbert.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA