A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Magyarországi vendégeket fogadott a Népkör
MÁÉRT - 2019. augusztus 1., csütörtök 11:25

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület nemrég egy magyarországi csoportot fogadott székházában, akiknek bemutatták tevékenységüket.
A Népkör nyaranta pihenőt tart, múlt hónapban rendezték „évzáró“ műsorukat, a következő évadot pedig augusztus 20-án nyitják meg, a magyar államalapítás megünneplésével. Azért a két időpont között sem teljesen tétlenek, tudtuk meg Magdika Dánieltől, az egyesület vezetőjétől.
Múlt vasárnap vendégeket fogadtak székházukban, harmincfős magyarországi orvos csoport látogatott el a Népkörbe, hogy betekintést nyerjenek a helyi magyarság mindennapjaiba. Az egyesület vezetősége és dr. Szántó Tibor örömmel fogadták a vendégeket, akiknek bemutatták egyesületük munkásságát. Pocsay Gábor csoportvezető egy könyvcsomaggal köszönte meg a Népkör vendégszeretetét, abban reménykedve, hogy a magyar nyelvű mesekönyvek nagyobb érdeklődést keltenek a fiatalok körében anyanyelvünk tanulása iránt

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA