A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Vasárnap Székelykeresztúron tiltakoznak a romániai magyarellenesség ellen
MÁÉRT - 2019. augusztus 29., csütörtök 22:14

Folytatódik az Erdélyi Magyar Néppárt által kezdeményezett, Ne bántsd a magyart! elnevezésű, tiltakozás-sorozat. Szeptember 1-jén, vasárnap 16 órától Székelykeresztúr főterére várják a tiltakozókat, ahol több száz székely zászlót is kiosztanak.
Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely után most Székelykeresztúron is tiltakoznak az állami szintre emelt magyarellenesség miatt. A vasárnapi megmozdulás kapcsán Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, korábban elmondta: az erdélyi magyar közösség felelőssége, hogy továbbra is felhívja a széles közvélemény figyelmét az egyre gyakoribb, az állam intézményei által véghez vitt magyarellenes cselekményekre, ugyanakkor a pártelnök arra is emlékeztetett, hogy mindenki törvény által biztosított joga, hogy közvetlen módon is kifejezze nemtetszését az erdélyi magyarságot ért atrocitások miatt. 
„Jól látható, hogy Bukarest egyetlen problémánkat sem hajlandó megoldani, mi több, maga Bukarest legtöbb problémánk legfőbb forrása. Épp ezért folytatjuk a megmozdulásainkat, szeptember 1-jén pedig Székelykeresztúr főterére várjuk a polgárokat. Fontos, hogy ősz eleji eseményünket nem csupán a Néppárt támogatja, hanem – az előző megmozdulásokhoz hasonlóan – széles politikai és civil együttműködés eredménye: a Magyar Polgári Párt helyi tagjai és a Változás Székelykeresztúrért civil mozgalom is kiveszi részét az előkészítő munkából” – nyilatkozta korábban Csomortányi István.
A megmozdulásra pártszimpátiától függetlenül várnak mindenkit, az eseményen pedig felszólal – többek között – Csomortányi István, a Néppárt elnöke és Mezei János, az MPP elnöke is – közölte az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA