A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor: Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével találkoztam
MÁÉRT - 2019. október 8., kedd 10:38

Hétfőn Aradon találkoztam Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével. A beszélgetés legfontosabb eredménye, hogy az erdélyi gazdaságfejlesztési program új pályázatát a Partiumban írjuk ki év végéig – jelenleg szakértők dolgoznak azon, hogy milyen szakterületeket, programokat fogunk finanszírozni.
Szijjártó Péterrel egyetértettünk abban, hogy Magyarország és Románia kölcsönös tiszteletére van szükség itt, a térségben: ez mindkét közösség érdeke, románoké és nekünk, magyaroké is, akik itthon, a szülőföldünkön erős közösségként akarunk megmaradni. Mi is egy jobb országot akarunk, jó államot és jogállamot, ahol tisztelik nyelvünket, kultúránkat. Természetesen azokról a problémákról is beszéltünk, amelyek megoldására továbbra is partnert keresünk a román államban. Ilyen az úzvölgyi katonatemető helyzete, a restitúció folytatása, a magyar karok létrehozása a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA