A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Erdélyi önkéntesek az anyaországi választási kampányban
MÁÉRT - 2019. október 14., hétfő 20:23

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Minta ifjúsági szervezet partiumi, közép-erdélyi és székelyföldi tagjai – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is több magyarországi településen besegítettek a Fidesz kampányába, s így közel negyven önkéntes vett részt hat településen (Egerben, Siófokon, Ilinyben, Dunaharasztiban, Pécsen, Zuglóban) a választók tájékoztatásában.
A mostani önkormányzati választásokat megelőző kampányban az erdélyi önkéntesek úgy szerezhettek tapasztalatot, hogy közben számos személyes kapcsolat is kialakulhatott, melyek az elkövetkezőkben a határokon átívelő együttműködések és a nemzetegyesítés jó alapjai lehetnek.
Mint ismeretes, a Néppárt a Fidesz partnereként következetesen támogatja a magyarországi kormánypártok politikáját, és kiáll a keresztény értékek, valamint a nemzeti alapokon nyugvó politizálás mellett.
A Néppárt és a Minta vezetői örömüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a választások után továbbra is a Fidesz-KDNP szövetsége Magyarország legerősebb pártja, ezzel pedig továbbra is biztosítottnak látszik az anyaországi és a Kárpát-medencei magyarság megmaradását garantáló nemzeti politizálás – közölte az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári sajtóirodája.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA