A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MA TARTJA ORSZÁGOS KÜLDÖTTGYŰLÉSÉT AZ EMNT
MÁÉRT - 2019. október 26., szombat 07:45

Csíkszeredában – a Fenyő Szállóban – tartja soron következő Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.
A ma, október 26-án 10 órától kezdődő tanácskozáson részt vevő küldöttek meghallgatják a szervezet vezetőinek az elmúlt két évet összefoglaló beszámolóját, meghatározzák az EMNT elkövetkező időszakra vonatkozó cselekvési tervét, valamint sor kerül a tisztújításra is, melynek rendjén az EMNT országos elnökét, ügyvezető elnökét és elnökségét választják meg. A küldöttek részletes tájékoztatást kapnak az EMNT demokráciaközpontjai által végzett munkáról, a honosítási folyamat jelenlegi helyzetéről, valamint a magyar állampolgársághoz kötődő ügyintézések menetéről.
Mint ismeretes, az elmúlt időszakban az EMNT megyei és széki szervezeteiben is lezajlottak a tisztújítások, melyek során megválasztották az EMNT helyi vezetőit, valamint az Országos Küldöttgyűlésre delegált küldötteket.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA