A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Megoldás a rezidensvizsga előtt állók problémájára
MÁÉRT - 2019. október 30., szerda 11:06

Döntéshozó fórumként szavazott ma a parlament alsóháza az RMDSZ kezdeményezéséről, amely helyet biztosít minden végzős orvostanhallgató számára a rezidensképzésben. 
A Szövetség által kezdeményezett törvény előírja, hogy a városi kórházakban és a családorvosi rendelőkben is tanulhatnak és dolgozhatnak a rezidensvizsga letétele előtt álló szakorvosjelöltek. „Ez az intézkedés határozott lépés az orvoshiány felszámolására és annak irányába, hogy a végzős orvostanhallgatók itthon maradjanak. A mai szavazásnak köszönhetően újra lehetőség van arra, hogy december 8-án megszervezhessék a rezidensvizsgát és az idén végző orvosi- fogorvosi és gyógyszerész hallgatók számával egyenlő helyekre vizsgázhassanak” – mutatott rá dr. Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, egészségügyi szakpolitikus, a tervezet kidolgozója. A ma megszavazott törvény csak azután lép érvénybe, ha azt az államelnöki kihirdette.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA