A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Idén is lesz gazdabál
MÁÉRT - 2020. január 9., csütörtök 14:43

A HMDK Gazdaköre már a múlt év végén elkezdte szervezni az idei gazdabált, melyre január 25-én kerül sor Eszéken, az érdeklődők január 17-ig foglalhatnak helyet.
A tél a bálok időszaka, különösen a mezőgazdaságban dolgozók számára, akiknek ilyenkor van idejük egy kis pihenésre, mulatásra, amíg a mező, a föld téli álmát alussza. Ez adta az ötletet a HMDK Gazdakörének az első gazdabál megszervezésére négy évvel ezelőtt, mely nagy sikert aratott, a vukovári magyar bál mellett a legnagyobb társasági estjévé vált magyar közösségünknek.
Ezért a szervezőkben már rögtön az elején felmerült a hagyományteremtés igénye.
Péter Valentina, a Gazdakör falugazdásza lapunknak nyilatkozva elmondta, már decemberben elkezdték szervezni az idei bált, melynek időpontja az eddigi gyakorlatnak megfelelően január utolsó szombatja (január 25.).
A részvételhez helyfoglalás szükséges (150 kúna/fő), az érdeklődők január 17-éig jelentkezhetnek Bálint Szabó Anasztáziánál (tel.: 098/964-52-37) vagy Péter Valentinánál (tel.: 091/902-09-52). Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem (Kristalna dvorana, 31000, Eszék, Knez Trpimir utca, 12.) lesz, a zenét pedig az A.N.T. Zenekar szolgáltatja, akik már három évtizede szórakoztatják a nagyérdeműt esküvőkőn, bálokon, falunapokon. A jó hangulat garantált, szeretettel várnak mindenkit a szervezők. 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA