A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban
MÁÉRT - 2020. január 16., csütörtök 11:19

Mozgás- és beszédfejlesztés címmel tartott továbbképzést a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a horvátországi magyar oktatásban-nevelésben dolgozó oktatók, pedagógusok számára, a programra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban került sor.
A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a „2019 a külhoni magyar gyerekek éve” program keretében több projektre is pályázott. Ezek egyike a pedagógus-továbbképzés, mely a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.
A továbbképzést Kozma Szabolcs okleveles gyógypedagógus, oligofrénpedagógia-logopédia szakos tanár vezette Mozgás- és beszédfejlesztés címmel, melyen húsz, a horvátországi magyar oktatásban dolgozó óvónő, osztálytanító, anyanyelvápoló pedagógus és tanár vett részt. Pálinkás Krisztián, a pedagógusfórum irodavezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, a résztvevők hasznos tudással és jó gyakorlatokkal gazdagodtak, melyeket munkájuk során hasznosíthatnak majd.
Az eseménynek a tavaly év végén átadott kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ adott otthont, ahol pedagógusszervezetünk az elkövetkező hetekben, hónapokban több programjára is sort kerít. (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA