A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Tőkés László Pécs vendége volt
MÁÉRT - 2020. március 1., vasárnap 21:27

A Pécsi Cirfandli Esték címet viselő polgári rendezvénysorozat idei évadában a közép-kelet-európai rendszerváltozások meghatározó alakjait szólítják meg. Korábban már Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója is elmesélte, ő hogyan emlékszik erre az időszakra. Február 27-én este pedig Tőkés László református lelkész, az 1989-es temesvári népfelkelés és az egész romániai forradalom hőse volt a Pécsi Polgári Szalon vendége a baranyai megyeszékhely Magtár Látogatóközpontjában. Az 1990–2009 között a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökeként, majd az Európai Parlament tagjaként (2007–2019) szolgált vendéget, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alapíró elnökét Hoppál Péter volt államtitkár, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke kérdezte az akkori eseményekről, „harminc évvel az események, száz évvel Trianon után”.

 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA