A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor a szatmárnémeti rangsoroló küldött gyűlésen
MÁÉRT - 2020. március 6., péntek 15:46

Kelemen Hunor: Szatmár fejlődik, az emberek biztonságban érzik magukat, ma jobb itt élni, mint 2016-ban! Ebben az RMDSZ-nek óriási szerepe van. Szatmárnémetinek négy éve olyan polgármestere van, aki nem megosztja az embereket, hanem összefogja a magyarokat, románokat, svábokat és mindazokat, akik itt élnek. Erre a vezetői kvalitásra ma nagyon nagy szükség van Romániában és itt, a Partiumban. Én biztos vagyok abban, hogyha a következő években is mi fogjuk vezetni a várost és a megyét, akkor mindenki nyerni fog. Mert mi egymást kölcsönösen tiszteljük, egymás értékeire kölcsönösen odafigyelünk. Az irány jó, folytatnunk kell a munkát! 2020 után is legyünk mi azok, akik mozgásban tartják Szatmárnémetit és a megyét. Hajrá, Gábor! Hajrá, Csaba!

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA