A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: a gazdák támogatására van szükség, nem politikai viszályra
MÁÉRT - 2020. május 18., hétfő 17:38

„Miközben Románia rendkívüli járványhelyzettel küzd, a mezőgazdaság és a gazdák a szárazság miatt is nehéz helyzetbe kerültek. Most nem politikai viszályra van szükség, hanem arra hogy a szaktárca, a kormány konkrét intézkedéseket hozzon a gazdák megsegítéséért és a mezőgazdaság fellendítéséért. A miniszter ellen benyújtott indítvány rávilágíthat a kormány hiányos intézkedéseire, de nem oldja meg a problémát” – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora a mezőgazdasági miniszter ellen benyújtott indítvány parlamenti vitáján.
„Az RMDSZ elvégezte a mezőgazdasági miniszter munkájának elemzését, és levontuk a következtetéseket. Azt hiszem, minden gazda ezt tette vagy ezt fogja tenni. De most intézkedésekre van szükség, támogatásra van szüksége a gazdáknak, nem az indítvány a megoldás” – tette hozzá Tánczos Barna, a felsőház mezőgazdasági bizottságának alelnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA