A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Már az első napon több mint 800-an támogatták aláírásukkal a HMDK jelöltjeit!
MÁÉRT - 2020. június 4., csütörtök 10:58

Tegnap (szerdán) megkezdődött az aláírásgyűjtés a parlamenti választásokon való indulás érdekében. A HMDK szerda esti sajtóközleménye szerint a támogatói aláírások száma már az első napon minden várakozást felülmúlt: az aktivisták több mint 800 támogatói aláírást gyűjtöttek össze e rövid idő alatt a Jankovics Róbert – Matijević Olivér HMDK-jelölt „páros” választásokon való indulásához.
Jankovics: „Aktivistáink kevesebb mint egy nap alatt több mint 800 aláírást gyűjtöttek, ami példátlan siker közösségünk eddigi történetében, és jól bizonyítja a horvátországi magyarság erejét és összefogását. Köszönjük ezt a nagyszerű támogatást! Aktivistáink a továbbiakban is járják majd a településeket, kérjük, támogassa Ön is a HMDK jelöltjeit.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA