A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
A szenátus plénumában bírálta az RMDSZ a munkaügyi miniszter tevékenységét
MÁÉRT - 2020. június 9., kedd 18:53

A járvány ideje alatt külföldről hazatérő állampolgárok munkapiaci elhelyezésére nem nyújtott megoldást a munkaügyi miniszter, és a szükségállapot ideje alatt külföldre utaztatott vendégmunkások körül kialakult helyzetet elfogadhatatlanul kezelte, hívta fel a figyelmet a szenátus plénumában Derzsi Ákos. 
A szenátus plénuma kedden a munkaügyi miniszter ellen benyújtott indítványról vitázott és szavazott.

Derzsi Ákos, a szenátus munkaügyi bizottságának tagja továbbá azért is bírálta a tárcavezető tevékenységét, mert nem adott választ a megbetegedett kórházi dolgozók helyzetére. „A hatályos törvények értelmében munkahelyi balesetnek számít, ha egy kórházi alkalmazott - a munkahelyi körülmények miatt - a munkavégzés következtében betegedik meg. Eljárást kell minden esetben indítani, és kárpótolni azokat, akik a koronavírus ellen harcolva betegedtek meg. Kárpótolni kellene ugyanakkor azokat a családokat is, amelyeknek valamely tagja elhunyt a munkahelyi megbetegedés következtében” – mondta el Derzsi Ákos.

Az RMDSZ szenátora arra szólította fel a miniszter asszonyt, hogy nyújtson egy pontos kimutatást arról, hogy hány ilyen esetet vizsgáltak ki, és milyen intézkedéseket rendelt el ez ügyben.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA