A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
RMDSZ: arra kérjük a kormányt, hogy foganatosítson azonnali intézkedéseket a KKV-k, mezőgazdászok, a nagyipar és az IT támogatására
MÁÉRT - 2020. július 1., szerda 20:43

Azonnal alkalmazható, egyszerűen kivitelezhető, bürokráciamentes gazdaságélénkítő intézkedésekre van szükség – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna. Az RMDSZ-es szenátor a liberális kormány által közzétett program kapcsán szerdán elmondta: a kormány a bruttó hazai termék 1,9 százalékos csökkenését vetíti elő, és nem számol gazdasági növekedéssel erre az évre. Ezzel egy tíz éve tartó folyamatos növekedést szakít meg, ezért sürgős intézkedésekre van szükség.
„A kormány által bemutatott terv javarészt egy politikai pártprogram, kevés benne az idén indítható konkrét intézkedés, amely pozitív hatást válthat ki az ország gazdaságára nézve. Az elmúlt négy hónapban a kabinet gyakorlatilag csak két intézkedést foganatosított: a távolról sem tökéletes, de jó rendelkezéseket is tartalmazó IMM Invest programot, illetve a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak és a munkanélküliek támogatását” – mutatott rá Tánczos Barna.
A szenátus pénzügyi bizottságának tagja hozzátette: a fent említett intézkedés túl kevés, és a kormány által előrevetített tervezet sem nyújt további megoldásokat. A tervezet ugyanis adó-befizetési és hiteltörlesztési halasztást ír elő. Ezek ugyan ideiglenesen leveszik a terhet a járvány által sújtott vállalkozások és állampolgárok válláról, de előbb-utóbb kifizetésre kell kerüljenek – mutatott rá a szakpolitikus, aki hozzátette: a kormány javaslata továbbá már létező, uniós támogatásokat vetít elő, és az infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó fejezetek is nagymértékben ugyanazt taglalják, ami már az eddigi kormányprogramban is benne volt, ezek pedig nem fognak azonnali hatást kifejteni az RMDSZ-es szenátor véleménye szerint.
„Arra számítottunk, hogy a kormány egy szakmailag átfogóbb, hatástanulmányokkal megalapozott intézkedéscsomagot mutat be. Az RMDSZ azt kéri a kormánytól: támogassa a kis- és közepes vállalkozásokat, a mezőgazdászokat, a nagyipart és az IT-szektort. Hatékony, azonnal alkalmazható ágazati programokat dolgozzon ki a turizmus, a HORECA, a fuvarozás, a kisipar és a nagy vállalatok támogatására is” – zárta Tánczos Barna.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA