A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Ismét lesz házi termékek vására Nagyvárad főterén
MÁÉRT - 2020. július 16., csütörtök 11:47

Július 25–26-án az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) ismét megszervezi az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő kirakodó vásárt, amelyen ezúttal is a házi termékek ízeinek kedvelői találhatnak kedvükre valót. A börzére a Nagyvárad főterén, a Szent László téren kerül sor, szombaton és vasárnap 10–20 óra között. A vásáron szokás szerint kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a hagyományos zamatokat kedvelik.
Érmelléki borok, méztermékek, friss zöldségek és gyümölcsök, hagyományos népi ruhák, kerámia termékek, levendula készítmények, különböző eljárással készült ékszerek és kiegészítők, ajándék és dísztárgyak, kaktuszok, Érmelléken termelt virághagymák, natúr-kozmetikumok, szörpök és lekvárok várják a vásárlókat.
Az Érmellékről, a Hegyközből, Dél-Biharból, Szatmár, Kolozs és Hargita megyékből (Korond) érkező kistermelők, kézművesek több tíz standdal várják majd a vásárlókat. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is, Farkaslakáról.
A szervező az Érmelléki Gazdák és a Hegyközi Gazdák Egyesülete, támogató a Bethlen Gábor Alap. A börze ezúttal is a Búzavirág védjegye alatt zajlik – közölte az ÉGE.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA