A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Tusványos a Dunán
MÁÉRT - 2020. július 27., hétfő 11:44

Köztudott, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort 2020-ban a járványhelyzet miatt nem lehetett a szokott módon és helyszínen megtartani.  Pótolni a pótolhatatlant nem lehetséges, ám a „Tusványost” évről évre megszervező csapat egy része úgy gondolta, hogy néhány órára megpróbálja odavarázsolni a „bálványosi folyamat” szellemét és a tusványosi életérzést egy dunai hajóra, amely a nemzet fővárosában, az Országház előtt szelte a habokat.
Július 24-én tartották meg a „Tusványos a Dunán” című, helyzetelemzéssel, esélylatolgatással és jövőfürkészéssel egybekötött baráti találkozót a Zsófia Rendezvényhajón, a Pro Minoritate Alapítvány támogatásával.  „Tusványos ugyan egyedi – elvégre a »világ közepe« –,  de Tusványos barátai azért lehetnek együtt, egy helyen, egy időben az idén is.. Hiszen »Dunának, Oltnak egy a hangja...« – állt a részvevőknek küldött meghívóban, amelyet Németh Zsolt és Toró T. Tibor jegyeztek.
A találkozón ott volt és felszólalt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA