A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Az RMDSZ következetesen kiáll a gyermeknevelési pótlék növelése mellett
MÁÉRT - 2020. augusztus 11., kedd 14:42

„Azt támogatjuk, hogy minél előbb érvénybe lépjen az RMDSZ által is megszavazott törvény, amely megkétszerezi a gyermeknevelési pótlékot. A kormány által javasolt húsz százalékos, lépcsőzetesen bevezetett növeléssel nem értünk egyet, ezért az RMDSZ szenátorai ma a plénumban a lépcsőzetes emelést bevezető kormányjavaslat ellen szavaznak” – mondta Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.
Mint ismert, 2019-ben az RMDSZ szenátorainak szavazata döntő módon járult hozzá ahhoz, hogy a két éven aluli gyermekeknek járó 200 lejes támogatás 300-ra, a két éven felülieknek járó pedig 84 lejről 150 lejre növekedjen. Az RMDSZ törvényhozói támogatták szavazatukkal a gyermekpénz megduplázásáról szóló kezdeményezést is, amelynek értelmében 600 lejes gyermeknevelési pótlékot kapna minden 2 éven aluli gyermek, a 2-18 év közöttiek pedig 300 lejt kapnának. A fogyatékkal élő gyermekek, születésüktől fogva 18 éves korig, 600 lej értékű támogatást kapnának – emlékeztetett Derzsi Ákos szenátor, a felsőház munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának tagja.
A jelenlegi kormány azonban nem támogatja a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését, ők a szakaszos, két éven át tartó, húsz-húsz százalékos emelést javasolták. Az RMDSZ álláspontja világos, az azonnali megkétszerezést támogatjuk, nem a szakaszos növelést – szögezte le Derzsi Ákos.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA