A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A tánc dimenziói címmel nyílt fotókiállítás Lovranban
MÁÉRT - 2020. augusztus 13., csütörtök 14:49

Július 31-én nyílt meg Tutek-Hajnal Fanni, a HMDK Tengermelléki-fennsíki Megyei Egyesülete tagjának A tánc dimenziói című fotókiállítása. A tárlat augusztus 18-ig lesz látható a lovrani Laurus Galériában.
A kiállítást a lovrani Táncművészeti Fesztivál részeként nyitották meg, amelyet a Táncművészeti Laboratórium (PAL) szervezett. A kiállítás megnyitóján a művész zenei oldalát is megismerhette a közönség Ivan Valušek zenész és képzőművész közreműködésével, Fanni három saját maga által komponált zongoradarabját is bemutatta, vonós kísérettel.
A kiállított fotógyűjtemény profi táncosokról megörökített expresszív pillanatokat mutat be három részben a Dimenziók, Perspektívák és Érzelmek fotósorozatokon keresztül.
A magyar művész, Tutek-Hajnal Fanni 2013 óta Rijekában él és dolgozik, tagja a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének. Eddig négy fotókiállítása volt Budapesten és Fiumében, néhány fényképe pedig könyvborítóként szolgál. Fotósként és videósként közreműködik a fiumei Horvát Nemzeti Színház balettrészlegének projektjeiben. Emellett vizuális művészi adottságait más táncos projektek megörökítése során is kamatoztatja.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA