A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Vincze Loránt: Az önkormányzati választások tétje a következő években fejleszteni, építeni Erdélyt
MÁÉRT - 2020. augusztus 24., hétfő 15:58

„Fontosnak tartom, hogy időről időre beszámoljak arról, mit sikerült megvalósítani Brüsszelben, ezért az elmúlt egy hónapban bejártam Erdélyt, és beszámoltam európai parlamenti mandátumom első évéről. Munkánk eredménye pozitív, sikerült előmozdítani a romániai magyar közösség számára fontos ügyeket” – nyilatkozta Vincze Loránt. Az RMDSZ EP-képviselője Szilágy, Bihar, Szatmár, Kolozs, Maros megyében, Háromszéken, Csíkszéken, Udvarhelyszéken és Gyergyószéken szervezte meg a Tervezés és helyreállítás – az Európai Néppárt képviselőcsoportjának prioritásai című konferenciát.
A rendezvényeken beszámolt arról, hogy az RMDSZ és az EPP közös fellépésével sikerült megőrizni az uniós költségvetésben a kohéziós pénzalapokat, illetve növelni a mezőgazdasági támogatást, amely évről évre lépcsőzetesen fog közelíteni az erdélyi gazdák esetében az uniós átlaghoz. A Minority SafePack tekintetében is sikerült előrelépni a koronavírus-járvány ellenére is, a kidolgozott jogszabály-tervezeteket bemutatták az Európai Bizottságnak, a parlamenti nyilvános meghallgatásra pedig várhatóan idén októberben kerül sor. Vincze arról is beszámolt, hogy a legnagyobb uniós pártcsaládnak számító EPP személyében először nevezett ki kisebbségügyekért felelős személyt – ez is mutatja elkötelezettségüket a téma iránt.  
„A mostani erdélyi körút jó alkalom volt számomra, hogy találkozzak sikeres polgármesterekkel, olyan emberekkel, akik nagyon sokat tettek a közösségükért, és akik most a támogatást, az emberek szavazatát kérik ahhoz, hogy folytathassák a munkát. Fontos, hogy olyan emberek kerüljenek a települések élére, akik már bizonyítottak, illetve akiknek a fiókjában vannak új projektek, olyan projektek, amelyekből út épül, csatornázás, ivóvízhálózat ott, ahol még nincsen, iskolák épülnek, szépülnek a települések. Vannak új jelöltek is, akik először kérik RMDSZ-színekben a közösség támogatását. Én mindannyiuknak drukkolok, hiszen bebizonyosodott az, hogy csapatban vagyunk erősek. Az RMDSZ csapata az önkormányzatokban, a parlamentben és az Európai Parlamentben az elmúlt harminc évben bebizonyította, hogy  eredményesen dolgozik a közösségért. A mostani találkozások egyik fő témája is az volt, milyen elképzeléseket tudunk közösen gyakorlatba ültetni, hogyan segíthetem Brüsszelből az önkormányzati munkát. Arra kérnék mindenkit, hogy támogassa az RMDSZ jelöltjeit, hogy közösen fejleszthessük, építhessük Erdélyt a következő években!” – mondta el Vincze Loránt EP-képviselő.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA