A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor:130 ezernél több támogatói aláírást gyűjtöttünk össze a parlamenti választásra
MÁÉRT - 2020. október 6., kedd 14:19

Kelemen Hunor: kevesebb mint egy hét alatt 130 ezernél több támogatói aláírást gyűjtöttünk össze a parlamenti választásra, ezeket holnap iktatjuk a Központi Választási Irodánál (BEC). Minden megyében és külföldön is állítunk listát. Ha négy évvel ezelőtt sikerült hat százalék feletti eredményt elérni, én optimista vagyok, hogy hasonlóan jó eredményt érünk el most is. Lesz munkánk bőven. Nekünk jó, hiteles és koherens programot kell felmutatnunk Románia modernizálásáról, a fejlesztésekről, átláthatóságról. Az identitással kapcsolatos programunk nem mond ellent ennek, a modernizáció és az identitás megőrzése kiegészíti egymást, egyaránt fontos közösségünknek!
Világos üzenetünk lesz! A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni! Erről beszéltem aradi sajtótájékoztatómon, amit Faragó Péterrel tartottunk közösen.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA