A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Čakovci hősi halottaira emlékeztek
MÁÉRT - 2020. október 8., csütörtök 13:13

A honvédő háborúban meghalt helyi civilekre emlékeztek a múlt héten a Vukovár-Szerém megyei Čakovciban. Az elesettek közt két magyar is volt. A koszorúzáson részt vettek Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának a tagjai is.
Az 1991-ben kezdődött honvédő háború sok áldozatot követelt, vidékünkön minden bizonnyal nincs is olyan település, melynek lakosai közül ne halt volna meg valaki azokban az években. Az elesettek közt sok magyar is volt, akiknek emlékét közösségünk a mai napig tisztelettel őrzi. Čakovciban két magyar áldozata - Kovács Ferenc és Szitás Antal - volt az agressziónak, emléküket márványtábla őrzi a falu szélén. Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzatának a tagjai a múlt héten a tiszteletükre emelt emlékhelyen helyezték el koszorúikat a Tompojevci járás által szervezett megemlékezésen.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA