A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Elnökségi ülés Pélmonostoron
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:35

A HMDK pélmonostori alapszervezete, valamint a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet november 11-én elnökségi ülést tartott székhelyén.
 
 
November 11-e Szent Márton, Pélmonostor védőszentjének a napja. Ennek a tiszteletére tartja meg a helyi HMDK-alapszervezet és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet minden évben legnagyobbnak számító rendezvényét.
A koronajárvány miatt az idei Márton-napi program elmaradt, viszont erre a napra időzítette a két egyesület az elnökségi ülését, melyen részt vett Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke és Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is, egyébként mindketten pélmonostoriak.
Kovács Ferenc, pélmonostori alapszervezetünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a beszámolók után a Márton-napról sem feledkeztek meg, melyet a szokásokhoz híven libavacsorával és újborral ünnepelt meg a szűk körű tagság. Az esemény keretében kiállítást is nyitottak Horvát Adrián pélmonostori képzőművész és festő munkáiból, amely egy ideig még megtekinthető lesz a pélmonostori HMDK-egyesület székházában.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA