A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Kopács: gőzerővel épül a Magyarok Otthona
MÁÉRT - 2020. november 27., péntek 10:10

Augusztus elsején megkezdődött a kopácsi Magyarok Otthonának építése. Az impozáns, minden korszerű igénynek megfelelő új épületen jól haladnak a munkálatok, melyek várhatóan májusban fejeződnek be.
A kopácsi Magyarok Otthonának falai már állnak, és hamarosan a födémszerkezet is felkerül rájuk. A multifunkcionális objektumot, mely a klasszikus kopácsi házak motívumát viseli majd homlokzatán, a HMDK-nak teljes egészében a horvát kormány támogatásával sikerül megépíttetnie. Az idei beruházások közül ez a legnagyobb projekt, melynek összértéke több mint 4 millió kúna. A helyi egyesületek tagjai sok lehetőséget látnak az újonnan épülő közösségi épületben, hiszen végre egy olyan székházuk lesz, melyben nem függenek senkitől, és arra használják majd, amire szeretnék, és akkor, amikor akarják. Az építkezések üteméről a helyi HMDK alapszervezetének elnökét, Farahó Zsoltot kérdeztük, aki nem leplezte örömét.
- Nagyon jól haladnak a munkálatok, hiszen rendkívül rövid idő alatt nőttek ki a földből a leendő épület falai. Új székházunk a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek köszönhetően épül, aminek a kopácsiak, főként az alapszervezet tagjai, nagyon örülnek és hálásak, hiszen nincs saját székhelyünk. Ez most a miénk lesz, és azt csinálunk benne, amit akarunk, nem kell majd más engedélyét kérnünk, ha rendezvényeket szándékozunk tartani, vagy ha közösségi összejövetelt szeretnénk tartani, nagyon örülünk ennek a valóban minőségi előrelépésnek - nyilatkozta Farahó Zsolt, hozzátéve, hogy az új épületet széleskörűen lehet majd használni, és nagyon várják, hogy elkészüljön.
 Az új épület földszinti részén egy rendezvénytermet, raktárakat, konyhát és mellékhelyiségeket alakítanak ki, az emeleten pedig irodahelyiségek, egy társalgó és egy terasz létesül.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA