A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
203 millió lej távfűtésre a Fejlesztési Minisztérium költségvetéséből
MÁÉRT - 2021. január 28., csütörtök 12:06

Nagyvárad, Gyergyószentmiklós és Dornavátra távfűtési rendszereit újítják fel a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által odaítélt összegekből, jelentette be Cseke Attila.
A fejlesztési miniszter elmondta: 134 millió lejt kap a nagyváradi önkormányzat a jelenlegi kazán helyett működő új hőgenerátor megépítésére, további 12 millió lejt a gyergyószentmiklósi önkormányzat a távfűtési rendszer felújítására, illetve közel 57 millió lejt a dornavátrai önkormányzat.
A munkálatokat két év múlva kell befejezzék mindhárom önkormányzat esetében. A befektetések szerződéseit a napokban írták alá a Minisztérium és a helyi önkormányzatok. Jelentős összegekkel támogatja a szaktárca a három város távfűtési rendszerének korszerűsítését, ezáltal egy jobb, modernebb melegvíz- és fűtésrendszert biztosíthatunk a lakóknak” – mondta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA