A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Felzárkóztatná a kevésbé fejlett régiókat a Fejlesztési Minisztérium
MÁÉRT - 2021. február 16., kedd 16:13

Törvénytervezetet dolgoz ki a Fejlesztési Minisztérium a régiók, megyék és települések közötti fejlettségi szintkülönbség csökkentéséért.
A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős minisztérium prioritásként kezeli az ország fejlesztési régiói és a megyék közötti, valamint a megyéken belül az azonos méretű települések közötti fejlettségi szintkülönbség csökkentését, mutatott rá Cseke Attila. A fejlesztési miniszter bejelentette: munkacsoport alakult, melynek célja egy olyan törvénytervezetet kidolgozni, amely ezeket a különbségeket csökkentené.
A jogszabály-javaslat pénzügyi, infrastruktúrafejlesztési és közintézményi intézkedéseket tartalmaz majd az életszínvonal javítása és a szülőföldön való boldogulás érdekében.
Cseke Attila hangsúlyozta: „Mindenkinek joga van a fejlődéshez, függetlenül attól, hogy milyen településen él. Az azonos fejlesztési régiókhoz tartozó megyék közötti fejlettségi szint nagyon különbözik. Felzárkóztatjuk a kevésbé fejlett megyéket is.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA