A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Kelemen Hunor a Szijjártó Péterrel folytatott találkozó után: hosszú évek után először érzem úgy, hogy a román-magyar kormányközi kapcsolatokat jobbá tudjuk ten
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 19:06

Az új román kormány beiktatása után csütörtökön először járt Bukarestben Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, akit Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes is fogadott a Victoria-palotában. A találkozón a miniszterelnök-helyettes mellett részt vett Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter is.
Szijjártó Péter és Kelemen Hunor a román-magyar kétoldalú kapcsolatok kilátásairól, azok javításáról beszélt a találkozón.
A miniszterelnök-helyettes rámutatott: a Romániában és Magyarországon élők szempontjából egyaránt fontos a kétoldalú kapcsolatok megerősítése, ma pedig mindenekelőtt a gazdasági, energetikai együttműködésről, az infrastruktúra fejlesztéséről, valamint a magyar közösség mindennapi problémáiról egyeztetett a külügyminiszterrel. Kelemen Hunor meggyőződése, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása, a román-magyar kétoldalú kapcsolatok javítása segíteni fog abban is, hogy a romániai magyar emberek otthon érezhessék magukat szülőföldjükön, és biztos jövőt tudjanak tervezni. „Hosszú évek után először érzem úgy, hogy megnyílik a lehetősége, a perspektívája annak, hogy a román-magyar kormányközi kapcsolatokat különböző területeken és összességében is jobbá tegyük a következő években” – szögezte le Kelemen Hunor.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA