A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Miklós Zoltán: 2021-ben olyan költségvetésre van szükség, amely hozzájárul Románia gazdaságának a helyreállításához
MÁÉRT - 2021. február 22., hétfő 19:26

„2020 nem csak egészségügyi szempontból volt tele megpróbáltatásokkal, hanem gazdasági szempontból is komoly vonzata is volt. Így 2021-ben olyan reformokra van szükség, amelyek lefektetik a pénzügyi alapokat és megteremtik a stabilitást hosszútávon az országnak. Éppen ezért egy olyan állami költségvetésre van szükség, amely mindezeket szem előtt tartja. 2021-ben egy olyan költségvetésre van szükség, amely hozzájárul Románia gazdaságának a helyreállításához–mondta Miklós Zoltán, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője, a pénzügyi bizottság tagja a képviselőház plénuma előtt a kormány óráján, amelyen jelen volt a miniszterelnök is.
A pénzügyi szakpolitikus továbbá rámutatott arra is, hogy az idei évi költségvetés egy egészségügy világjárvány utáni költségvetés, amely a korábbi évek költségvetési hiányait is magába foglalja: „Már 2019-ben az országos költségvetés meghaladta a 3 százalékos költségvetés deficitet, illetve ez tovább nőtt 2020-ban a világjárvány következtében. 2021-ben egy olyan költségvetésre van szüksége az országnak, amely az infrastrukturális beruházásokat tekinti elsődlegesnek, továbbá egy egyértelműbb és átláthatóbb fiskális intézkedéseket vezet be.”
A 2021-es állami költségvetés ezen a héten kerül a parlament asztalára, majd a szakbizottsági munkálatokat követően várhatóan jövő héten szavaz róla a parlament.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA