A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Üléseztek az újbezdáni tűzoltók
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34

Megtartotta tisztújító közgyűlését az újbezdáni tűzoltó-egyesület; továbbra is Kovács Róbert vezeti a szervezetet, amely tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját.
Az ülés a járványügyi feltételeknek megfelelően zajlott, huszonöt résztvevővel, az összesen 43 fős tagságból a szavazati joggal rendelkezők voltak jelen. Tisztújításra is sor került; Kovács Róbert maradt az egyesület élén, aki lapunknak nyilatkozott a szervezet tevékenységéről.  
- Tűzesetünk nem volt a múlt évben, technikai jellegű beavatkozásokra került sor, illetve az aratás idején tizenegy napon át tűzoltó-felügyeleti szolgálatot tartottunk fent. Egyesületünk tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, amelyet még a járványhelyzet előtt sikeresen megültünk, múlt évben az emberbált is megszervezhettük még – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc.
Az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-nevelésre, a 6-12 éves gyerekeket ismertették meg a tűzoltás alapjaival. A magyarországi Nagytótfaluba látogattak a legfiatalabbakkal, akik tűzoltógyakorlatokat mutattak be. (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA